Koncertprogram

Koncerter hver aften

Huset har koncerter næsten alle ugens dage i højsæsonen på minst én af Husets scener.

Før i tiden har kunstformerne været knyttet til den enkelte scene. Der var altid musik i Musikcaféen og teater i Teaterhuset. Nu arbejder vi dog med at bruge Husets venues mere frit, og der kan derfor også være koncerter i Xenon, Spisehuset og endda i Huset Biograf.

 

Musikcaféen

På tredje sal i Huset finder du Musikcaféen, der præsenterer up-coming kunstnere inden for blandt andet alternativ rock, folk og elektronisk med et blik vendt ud mod resten af verden og ambitionen om at hente stærke navne til København.

Med scenen i midten af rummet i det gamle spillested giver Musikcaféen intense koncertoplevelser, hvor man kan komme helt tæt på musikken og lade sig rive med af stemningen.

Med 40 års ubrudt aktivitet, har scenen lagt podier til legendariske koncerter i tidens løb. Og navne som DAD, Red Hot Chili Peppers, The William Blakes, Oh Land, Rumour Said Fire, Dagny og Dizzy Mizz Lizzy. Sidstnævnte tog herfra med vindertitlen i DM i Rock i 1993

I højsæsonen er der koncerter hver torsdag, fredag og lørdag i Musikcaféen.

 

Xenon: Husets eksperimenterende musikscene

Xenon er Husets nye eksperimentelle musikscene for holistiske koncertkoncepter, som integrerer scenografi, lys eller visuals under titlen Xenon Concerts.

Scenen, som ligger på 4. sal, har traditionelt set været brugt til teaterforestillinger og performances, men bruges nu både til koncerter, teater, performances og alt derimellem.

På Xenon kan man opleve tværkunstneriske koncepter, som blander genrer og udtryksformer og bevæger sig ud over det, vi normalt forstår ved koncerter.

Se teaterprogrammet, som kurateres af Foreningen Teaterhuset.

Følg Xenon Concerts på Instagram under #xenonconcerts eller på vores musikprogram.

 

Paradise Jazz

Den legendariske jazzklub, Paradise Jazz, er en af Husets mest aktive foreninger. Jazzklubben præsenterer en bred vifte af klassiske og avantgarde jazzkoncerter hele året rundt, tre til fire aftener om ugen.

Der er koncerter hver tirsdag, onsdag og torsdag – og et udvidet program under Vinterjazz og CPH Jazz Festival. Derudover er det Paradise Jazz, der arrangerer den månedlige Monday Night Big Band aften med Niels Jørgensen Steen ved roret.

Gå til Paradise Jazz Clubs hjemmeside.

 

Gårdhaven

I sommersæsonen flytter mange af Husets koncerter udendørs i den hyggelige gårdhave ud mod Rådhusstræde. Vi åbner fadølsbaren og byder på en lang række koncerter og andre events i den lille baggård. Særligt under Cph Jazz Festival er gården fuld af musik, når vi har program fra kl. 14-20 i 10 dage.

Og det allerbedste? Koncerterne er ganske gratis.

 

Billetter:

Billetter til koncerter sælges online via det enkelte event. Se vores musikprogram og følg Musikcaféen på facebook og Instagram for at holde dig orienteret om artister og koncerter.

Ang. refusion af billetter, kontaktes vores billetudbyder på ticket@livebackend.com