Ex. på samskabelse: Frivillige og ansatte i Huset-KBH

Husets organisation

Rammen om kulturen

 

Huset er rammen om kulturen. En platform for at prøve forskelige kulturelle idéer af. Det betyder, at vi samarbejder på kryds og tværs med andre foreninger og kulturaktører i København om at skabe unikke kulturoplevelser.

Bastard Café, Musikcaféen, Husets Biograf, TeaterHuset, Bip Bip Bar, evoo, Paradise Jazz, CopenOpen Poetry Slam, Huset Stand-up, Lystløgneraften og Samlingspunktet Indre By – er blot nogle af de faste kulturskabere. Derudover findes der filmklubber, debatarrangementer, litteraturaftener og festivaler som Cph Jazz Festival, Vildskud, Zulu Comedy Festival og Talk Town Festival.

Foreningerne er meget forskellige! Nogle bor fast i Huset. Andre fungerer som klubber, pop-up-arrangementer og festivaler, der afholder tilbagevendende events på ugentlig, månedlig eller årlig basis.

 

Husets administration

 

Huset bestyres til dagligt af en administration, som befinder sig i forhuset på stueplan ud mod Rådhusstræde.

Formålet med Husets administration er at skabe de bedste rammer for kulturen ved at sørge for drift, afvikling, teknik, rådgivning, netværk og rådgivning om blandt andet promotion.

Administrationen er ansvarlig for Husets overordnede profil, strategi, partnerskaber, organisation, ansættelser og budget og er officielt en del af Københavns Kommunes Kultur- & Fritidsforvaltning. Administrationen arbejder desuden tæt sammen med flere kulturhuse i København blandt andet med kulturhusudvikling og et særligt fokus på frivillighed, samskabelse og kulturelt iværksætteri.

 

Arrangører og foreninger i Huset-KBH 

 

Bastard Café

Bastard Café er en hyggelig brætspilscafé. Der er nye spil, gamle spil, terningespil, kortspil, strategiske spil og en del spil med får. De har én ting til fælles: De er helt analoge! Bastard Café er for ALLE. Det er ligemeget, om du er en vildt passioneret spilnørd eller er nybegynder. Caféens frivillige spilguruer går rundt og forklarer reglerne, så du kan komme godt i gang!

Læs mere om Bastard Café

 

Musikcaféen

Musikcaféen er Københavns intime og alternative vækstlagsscene på tredje sal, hvor man kan opleve de næste store danske og internationale artister. Det intime lokale med plads til 150 publikummer garanterer en stærk koncertoplevelse helt tæt på musikken. Det legendariske spillested har ligget i Huset i mere end 40 år og igennem tiden præsenteret navne som D.A.D og Red Hot Chili Peppers.

Følg med i Musikcaféens program.

 

Husets Biograf

Husets Biograf er et helt unikt sted, godt skjult i hjertet af København. Den gamle undergrundsbiograf viser alternative film og har specialiseret sig i kreative filmfremvisninger. Biografens hjertebarn er The Rocky Horror Picture Show – en interaktiv biografoplevelse ud over det sædvanlige, hvor man som publikum er med til at komme med tilråb, klæde sig ud og meget mere til film-visningen. Men Husets Biograf byder også på masser af kitsch smalfilm, musical sing-along, glemte klassikere, gemte skatte og oversete mesterværker. Husets Biograf er det eneste sted i København, der stadig viser 35 mm film.

Se Husets Biografs kommende arrangementer her

 

TeaterHuset

TeaterHuset er en teaterforening, der arbejder for at understøtte og udvikle det voksende undergrundsteater i København. Foreningen råder over øvelokaler, know-how, netværk og professionelle scenefaciliteter på Xenon på øverste sal i Huset.

Læs mere om TeaterHuset her

 

Bip Bip Bar Pop-Up

Bip Bip Bar er en hyggelig og sjov café fyldt med gamle arkadespilmaskiner og konsoller. Få genopfrisket dine pin ball skills, hjælp Pac Man ind i midten af labyrinten og få en kold øl!

Læs mere om Bip Bip Bar her

 

evoo – street kitchen 

På evoo kan du stille sulten med italiensk street food lavet på lokale, økologiske råvarer. Du kan blandt andet sætte tænderne i en vegansk pizza, evoos take på polenta fries eller en focaccia sandwich med vegansk pålæg.

Læs mere om evoo – street kitchen.

 

Paradise Jazz

Besøg Paradise Jazz i Stardust, og gør en hverdagsaften til noget særligt. Den legendariske jazzklub er ledet af Københavns ukronede jazz-dronning Tove Enevoldsen, som garanterer høj kvalitet og sikre performances – hver gang. Paradise Jazz præsenterer nogle af de største danske artister tirsdag, onsdag og torsdag hele året rundt. Klubben har især en stærk tradition under Cph Jazz Festival.

Læs mere om Paradise Jazz.

 

CopenOpen Poetry Slam

Copenopen er en af Husets månedlige arrangementer, der afholdes hver tredje fredag i måneden. Oplev nogle af de skarpeste poeter i landet, når de battler med hinanden om publikums gunst.

Læs mere om CopenOpen på Facebook.

 

Huset Stand-up

Hver tirsdag kan du komme med til en aften med stand-up i Huset! Oplev store navne og nye talenter. Forskning viser, at latter er godt for leveren. Forlæng din levetid med op til 5 år! Overskuddet går til Red Barnet Ungdom!

Læs mere om stand-up i Huset på Facebook.

 

Lystløgneraften

Kan du spotte en løgn? Denne aften med Lystløgnerne får du trænet dine Sherlock Holmes-evner. Hver lystløgner fortæller tre historier, men kun én af dem er sand. Kig ind, og find ud af, om du er til at løbe om hjørner med! Det er den første fredag i måneden.

Læs mere om Lystløgner aften på Facebook.

 

Samlingspunktet Indre By

Samlingspunktet er for ældre medborgere, der har interesse i at få nye oplevelser, sociale fællesskaber og livskvalitet. Samlingspunkt Indre By tilbyder blandt andet vejledning til brug af smartphones, netbank og borger.dk. Foreningen mødes ugentligt omkring fællesspisning, film, hygge, foredrag og kulturelle ture ud af huset. Det er medlemmerne selv, der er med til at sætte dagsordenen.

Læs mere om Samlingspunkt Indre By.

 

Klubber, debatarrangementer, litteraturaftener

I Huset er der også en håndfuld mindre klubber og foreninger, der holder selvstændige events mere sporadisk. Vi har blandt andet kortfilmklubben Klub Kurz, litteraturaftener med Underskoven, radiobiograf med Terrapolis, musikklubber som Punks Undead og Klub Tråd og mange andre. Husets biograf holder også temaaftener, som Bad Movie Club, Beer and Blasphemy og udenlandske film.

 

Cph Jazz Festival

Under Cph Jazz Festival i begyndelsen af juli omdannes Huset til en levende jazz-by. Huset har en lang og stolt jazztradition, og hvert år præsenterer Paradise Jazz og Musikcaféen et vidt favnende program. Gårdhaven fyldes af god stemning til de gratis vækstlagskoncerter, og indenfor kan man komme helt tæt på nogle af landets største jazzartister.

Læs mere om Cph Jazz Festival.

 

Vildskud

Vildskud er en festival for uafhængigt teater og en fejring af vækstlaget, som afholdes hvert år i august. Vildskud har boet i Huset i over 15 år, og nu er festivalen begyndt at slå skud på andre scener i København, blandt andet Nørrebro Teater og Det Kgl. Teater.

Læs mere om Vildskud.

 

Talk Town Festival

Talk Town er en festival for køn, ligestilling og feminisme. Den er et frirum med plads til dialog, nysgerrighed, læring og leg og byder på workshops, kunst, koncerter, talks og debatter. Festivalen finder sted i maj.

Læs mere om Talk Town.

 

Andre arrangører tilknyttet Huset-KBH

Alive Festival

Bifrost

Christianshavns Lokaludvalg

Copenhagen Music

Gnist

King Size Big Band

Musik i Lejet

PhotoLab

Prime Collective

Street Poets Night

Wonderwhy Music Company