Huset 50

1970-2020

Kulturinstitutionen Huset-KBH runder 50 år

I 2020 kan Danmarks første og mest toneangivende kulturhus fejrer sit 50 års jubilæum, og den fejring vil vi i Husets ånd skabe sammen med forskellige frivillige kulturaktører – nye som gamle brugere af Huset. Kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde (Å), glæder sig til og over, at HUSET fylder rundt:

”Det er stort og rørende, at HUSET i Magstræde runder så skarpt et hjørne. Her lever kulturen i dén grad på brugernes og aktivisternes præmisser, og her er fællesskabet stærkt og levende. Det bliver en fest at fejre netop HUSET,” siger hun.

Vi vil gerne bruge Husets jubilæum til at gentænke og udvikle Huset, så det også i fremtiden kan være et stærkt og udfordrende kreativt frirum.

 

Fejringen

Den 1.-4. april fejrer Huset i Magstræde 50-året med et brag af en folkefest. Fejringen tager form af en fire dages jubilæumsfest med talks, debatter, koncerter og kulturelle indslag, samt to dages kulturkonference, hvor Husets mange historier danner omdrejningspunktet for en debat om kulturlivet, aktivisme og kulturhuses rolle anno 2020.

I den fire dage lange fejring mødes det gamle og nye. Huset har indbudt en håndfuld kulturpersonligheder med en særlig tilknytning til Huset, til at være værter for en række temaaftener med fokus på vigtige kulturelle strømninger i Husets 50-årige historie; En Aften Med Hippierne med Peter Øvig, Peter Ingeman og Tømrer Claus som værter, der graver gamle anekdoter, oprindelsesmyterne og røverhistorierne frem; En Aften Med Ligestilling i Historien ved Emma Holten, som indbyder til debat om køn og ligestilling i kulturlivet før og nu; Og En Aften Med Dansk Rocks Begyndelse, i selskab med Niels Skousen.

 

Fortæl os dine historier om Huset?

I forbindelse med Husets 50 års jubilæum indsamler vi materialer og forskellige personlige beretninger fra Husets tid. Vi mener, at Husets historie er brugernes historier.

Er du kommet i Huset gennem tiden eller kender du nogen, som kunne have lyst til at fortælle deres historier til os? Så kontakt os via mail amanda@huset-kbh.dk eller tlf. 2049 1916