Huset 50

1970-2020

Kulturinstitutionen Huset-KBH runder 50 år

I 2020 kan Danmarks første og mest toneangivende kulturhus fejrer sit 50 års jubilæum, og den fejring vil vi i Husets ånd skabe sammen med forskellige frivillige kulturaktører – nye som gamle brugere af Huset.

Vi vil gerne bruge Husets jubilæum til at gentænke og udvikle Huset, så det også i fremtiden kan være et stærkt og udfordrende kreativt frirum.

 

Fejringen

Lige nu arbejder vi bl.a. med at arrangere en række forskellige events som skal foregå i løbet af 2020. Arrangementerne skal på en eller anden måde tager udgangspunkt i Husets historie eller aktiviteter, men samtidig være udfordrende og aktuelle i dag. Det kan være alt fra koncerter, talks, debatter, udstillinger, teater, spil, film mm. Rækken af events og initiativer afhænger af de frivillige samarbejder og partnerskaber, der har lyst til at involvere sig.

Hvis du har lyst til at høre mere eller har en idé, så skriv til christina@huset-kbh.dk

 

Festskrift

Med sin lange historie er Huset omtalt utallige steder, men vi synes Husets farverige historie og Husets brugere har fortjent en hyldest og derfor arbejder vi på at få udgivet et festskrift om Huset. Husets historie er brugernes historie, og derfor har vi fokus på at lave et festskrift fortalt af brugerne selv. Fokus er det personlige og mangfoldige udtryk dvs. vi søger personlige beretninger fra alle årtier, fortalt gennem forskellige udtryk, fx visuelt, prosa, lyrik etc.

Festskriftet laves i samarbejde med en redaktionsgruppe bestående af forskellige brugere fra Husets tid.

 

Samskabelse

Husets jubilæum skal fejres gennem projekter skabt af eller gennem samarbejde eller samskabelse med forskellige kulturelle arrangører. Hvis du har idéer til, hvordan Huset kunne fejres, så tag endelig fat i os.

 

Fortæl os dine historier om Huset?

I forbindelse med Husets 50 års jubilæum indsamler vi materialer og forskellige personlige beretninger fra Husets tid. Vi mener, at Husets historie er brugernes historier.

Er du kommet i Huset gennem tiden eller kender du nogen, som kunne have lyst til at fortælle deres historier til os? Så kontakt os via mail christina@huset-kbh.dk eller tlf. 2049 1916