Gårdfest

Om Huset

Hvad er Huset-KBH?

 

I Huset finder du en masse kulturoplevelser, krøllede ideer og kreative ildsjæle. Med intet mindre end 5 scener, en biograf, et teater, øvelokaler, madbod, arkadespil, en brætspilscafé – og  mere end tyve foreninger og klubber – sker der rigtig meget!

Huset er faktisk et af Danmarks ældste kulturhuse! Det har ligget i Magstræde midt i København siden 1970, hvor det blev besat af en gruppe hippier og kunstnere.

 

I 2015 blev Huset en del af DIT:KBH som består af kulturhusene Huset-KBH, Verdenskulturcenteret, Onkel Dannys Plads, Kulturhuset Indre By og huser derudover også organisationerne CPH Volunteers og Projektpionererne. Sammenlagt står DIT:KBH for mere end 3000 årlige kulturarrangementer og tilbud, hvilket samler over 1.2 mio. besøgende københavnere hvert år.

Selvom Huset i dag har ændret navn og officielt nu hedder Huset-KBH så lever den gamle Magstræde-ånd videre gennem leg, kreativitet og frivillighed. Huset handler om at skabe sjove, skæve og alternative kulturoplevelser, der får hverdagen til at skille sig ud!

 

Vi er rammen – I er billedet

 

Huset er en mikro-by i byen, der drives af samskabelse. Her udvikler kulturskabere, entreprenante typer, ildsjæle og kreative mennesker alternative kulturoplevelser i samarbejder på kryds og tværs. Derfor opstår unikke oplevelser, som er formet af den interesse og passion, arrangørerne og publikum bringer med ind i Huset.

Hvert år arrangerer Huset, sammen med en bred kreds af foreninger, mere end 1500 små og store events og festivaler! De spænder fra livemusik og film til scenekunst, poesi og stand-up, og byder på både helt nye talenter og mere etablerede artister og bands.

På en typisk fredag aften kan man for eksempel både se kultfilm i Husets Biograf, få en intim og stærk koncertoplevelse i Musikcaféen eller blive blæst bagover af de skarpeste poeter i byen til Poetry Slam. Eller man kan tage et slag Matador eller noget lidt mere nørdet i Bastard Café med en kold specialøl og nyde sommeraftenen i Gårdhaven.

I Huset stiller vi professionelle faciliteter til rådighed i autentiske omgivelser.

Se, hvordan du kan skabe events i Huset.

Du kan også blive frivillig i en af Husets foreninger, events og festivaller der finder sted i Huset.

Læs mere her.

Få en rundvisning her!

 

 

Menneskerne i Huset

 

Huset er hjem for en masse kreative ildsjæle, frivillige kulturskabere og kulturelle iværksættere.

Når du kommer ind i Huset møder du både gæster, arrangører, frivillige og kunstnere – og selvfølgelig Husets fastansatte crew af teknikere, afviklere, administration, økonomi og PR, der trækker i trådene bag scenetæppet og forøsger at skabe gode rammer for kulturskabelse og frivillighed.

Du kan også være med! Vil du eller din forening gerne arrangere et event i Huset-KBH? Så kontakt os og fortæl os om din idé!

 

Nyhedsbrev

 

Vil du gerne holde dig opdateret om udvalgte events, festivaler og sjove historier fra Huset-KBH? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

 

Følg med!

 

Følg også med i hvad der sker i Huset på; Instagram, Twitter og Facebook for at få helt friske updates! Eller fortæl om din oplevelse på Yelp og TripAdvisor med kommentarer, spørgsmål og anmeldelser.