09.05 Kl. 20.30
Thelma Plum (AUS)
Stardust

Thelma Plum er en 24-årig kvinde og musiker fra New South Wales i Australien. Hendes opvækst og baggrund som Gamilaraay (en del af den oprindelige aboriginske befolkningsgruppe) er centrum i teksterne på hendes debutalbum Better In Blak, der er en fyldt med fortællinger om kultur, arv, kærlighed og smerte. Med utrolig styrke, mod og hjerteskærende ømhed, indkapsler albummet hvordan det er at være en ung Aboriginer og kvinde i Australien i dag. Meget er sket i Thelmas liv siden hendes EP Monsters fra 2014: “On this album I speak about how it feels being an Aboriginal woman in this country. When I was younger I wasn’t ready to share this side of me, but I’ve grown a lot in the past few years and that’s changed,” siger hun.

De 12 numre på Better In Blak viser Thelma fra hendes stærkeste side: Brutalt ærlig, indsigtsfuld, skarp og med hjertet uden på tøjet. Det kan bl.a. høres på titelnummeret, som er en hyldest til familien og people of colour eller sangen ‘Don’t Let A Good Girl Down’ om hendes erfaringer med had og fordomme. På ‘Woke Blokes’ synger hun om falske allies, som foregiver at være politisk korrekte og på ‘Homecoming Queen’ diskureterer hun repræsentation og hendes kamp med at elske sig selv: “I never saw Aboriginal women on television or in magazines while I was growing up. When you don’t see people who look like you in the media, it really skews your perception of yourself”, siger Thelma.

Midt i sangenes alvorlige temaer, formår Thelma Plum stadig at få sine fans til at danse, grine og græde med hendes storladne pop-hits og hudløst ærlige kærlighedssange. Hendes rørende sange har fået selveste Paul McCartney som erklæret fan og han bidrager også på guitar på nummeret ‘Made For You’. Better In Blak er bl.a. produceret i samarbejde med David Kahne, som tidligere har produceret for Lana Del Rey og Stevie Nicks, så meget tyder på at Thelma Plum kan blive en af fremtidens helt store popstjerner.

09.05 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.30
Thelma Plum (AUS)
Stardust