21.05 Kl. 20.00
The Saxophones (US)
Musikcaféen

Den californiske ægteparsduo The Saxophones med Alexi Erenkov og Alison Alderdice er tilbage med deres andet album “Eternity Bay”, som er ude via Full Time Hobby og mixet af Noah Georgeson (Devendra Banhart, Joanna Newsom). Deres minimalistiske sangskriver-univers inviterer lytteren inden for i et rum fyldt af nærhed og hjemlighed.

The Saxophones’ bandnavn startede som en halv joke for Aleksi, som på det tidspunkt var en desillusioneret jazzmusiker, som lige havde lagt saxofonen på hylden. Jazz tilbød ikke den plads til at udtrykke sig selv, som han søgte. Sangskrivningens mere direkte udtryk gav ham derimod en tiltrængt frihed fra jazzens mere komplekse kompositioner. 

Kort efter tilsluttede hans kone Alison sig på percussion og de skrev debutalbummet Songs of the Saxophones ombord på deres husbåd. Musikalsk er The Saxophones inspireret af 50’ernes exotica, vestkystjazz og drømmende surf-pop, som får lytteren til at læne sig tilbage og blive fragtet til andre steder og tider. Det minimalistiske lydbillede er formet af træblæsere, percussion, guitar og vokal, og Alexis stemme leder til tider tankerne hen på Timber Timbre frontmanden Taylor Kirks melankolske stemme. Cameron Spies og Noah Georgeson har indspillet albummet analogt på en 16-spors båndoptager, som komplementerer den drømmende fornemmelse af at være tilbage i 50’erne på Californiens vestkyst. 

21.05 Kl. 21.00 / Dør Kl. 20.00
The Saxophones (US)
Musikcaféen