28.05 Kl. 18.00
Period Talks: Menstrual Hygiene Day 2019
Balsalen
Gratis

Den 28. maj er det Menstrual Hygiene Day, international mærkedag for menstruation. Igen i år fejrer vi dagen med Period Talks, denne gang med Kvinde Kend Din Krop som vært. Vi inviterer til samtale, grin og oplysning med fokus på den helt almindelige månedlige begivenhed, som til hverdag både er udskældt, udskammet og usynliggjort.

Hver måned er mange millioner menstruerende mennesker verden over frataget muligheden for at deltage i helt almindelige hverdagsaktiviteter. At gå i skole, passe sit arbejde eller, i ekstreme tilfælde, agere i lokalsamfundet på lige fod med andre, er i mange dele af verden stadig ikke en mulighed, når du har menstruation. Men selv hvis der var rene toiletter, rindende vand og gratis bind til alle, ville det grundlæggende problem stadig være uløst: Der er nemlig skam, myter og stor uvidenhed forbundet med menstruation. Ikke kun i lavindkomstlande. Også herhjemme.

Det vil vi gøre op med! Kvinde Kend Din Krop inviterer i samarbejde med Kærlig Hilsen Underlivet, She for She og Talerum til en aften med fuldt fokus på cyklus, chokoladecravings og chokerende historier. Vi vil hive menstruationen ind i rampelyset og ud af skammekrogen, og vi vil rigtig gerne gøre det sammen med jer. Vi tror på at oplysning og åben snak er den bedste vej til at komme tabuet til livs.

Det er gratis at deltage og alle kan være med, livmoder eller ej!

Eventet er en del af Huset-KBHs eksperiment Talerum – en platform for formidling af kulturelle og kreative initiativer.

//PRAKTISK INFO//
Period Talks afholdes i Balsalen i Huset KBH.

//TALKS//
/Gry Senderovitz/
Specialiseret jordemoder med stor viden om krop og seksualitet.

/Kærlig Hilsen Underlivet møder She For She/
Kærlig Hilsen Underlivet er en blog om menstruation.
She For She er en virksomhed, der hjælper kvinder i Uganda til at producere genanvendelige bind.

/Natasha Brock/
Komiker, aktuel med showet Psyclus.

Der vil løbende komme updates om indslag og talks, så hold øje med vores facebook event!

28.05 Kl. 18.00 / Dør Kl. 18.00
Period Talks: Menstrual Hygiene Day 2019
Balsalen