13.03 — 15.03 Kl. 18.45
Når et barn af vietnamesiske bådflygtninge møder et barn af Viet Cong
Vox

Face the Darkness: Når et barn af vietnamesiske bådflygtninge møder et barn af Viet Cong

Mere end 40 år efter Vietnamkrigen går fortidens spøgelser stadig gennem landet og trækker grænsen mellem nord og syd. Mellem den sydvietnamesiske regering med støtte fra USA og norden med støtte fra Sovjetunionen og Kina. Krigen sluttede i 1975 med Saigons fald, hvor den nordvietnamesiske hær erobrede hovedstaden. Nordvietnam/Viet Cong’erne vandt. Sydvietnam tabte. Efter krigen flygtede sydvietnameserne og i perioden 1975-1985 modtog Danmark i alt 3.700 vietnamesiske bådflygtninge.

I 2018 møder danseren Linh og musikeren Minh tilfældigt hinanden i Danmark. Den ene er barn af vietnamesiske bådflygtninge, den anden af Viet Cong. Uden selv at have været til under krigen, opdager de, hvor mange fordomme, de har over for hinanden. Sammen beslutter de at tage fordommene ved hornene og blæser til kamp på alternativ vis. For at få det ud af kroppen – for at se og mærke, om de kan komme om på den anden side og forsone de to oppositioner. 

Face the Darkness: Når et barn af vietnamesiske bådflygtninge møder et barn af Viet Cong er en performance-battle mellem livemusik og dans. Danseren Linh og musikeren Minh kæmper mod hinanden gennem deres kunstform og konfronteres med fortiden og deres viden om, at deres familier har kæmpet mod hinanden i Vietnamkrigen. Spørgsmålet er, om de gennem kunsten kan forstå hinanden, eller om de fortsat vil kæmpe deres forældres kamp?

Performancen  kredser om kollisionen af forskellige baggrunde, mødet med den anden og den komplekse proces i at håndtere fortid, minder, undertrykt vrede og sorg. Den kan opleves på Teaterhusets scene Vox fra d. 13. marts.

Varighed: 45 min. inkl. 15 min. artist talk.

13.03 — 15.03 Kl. 19.00 / Dør Kl. 18.45
Når et barn af vietnamesiske bådflygtninge møder et barn af Viet Cong
Vox