13.03 Kl. 18.45
Litteratursalonen Esther
Stardust
Gratis

Den tysk-amerikanske jødiske tænker Hannah Arendt er nok allermest kendt for sine tanker om ondskab og totalitarisme, og for begrebet ondskabens banalitet. Hvordan kan ondskaben overhovedet være banal? Hvordan hænger det sammen med modernitet og bureaukratisering? Og hvordan kan den forstås som et politisk fænomen? Blandt andet disse spørgsmål optog Arendt efter at hun dækkede retssagen mod Adolf Eichmann, en af hovedarkitekterne bag Holocaust, hvis forbrydelser hun også som jøde havde et dybt personligt forhold til. Hvordan kunne en mand med så mange menneskeliv på samvittigheden virke så lidt frygtindgydende, men tværtimod helt almindelig – endda lidt kedelig? Disse spørgsmål, og hendes egen baggrund som flygtning, blev en drivkraft for hendes virke som politisk teoretiker, og for hendes skelsættende tanker om ondskabens banalitet, totalitarisme og menneskerettigheder. Tanker, der i lyset af totalitære tendenser og behandlingen af mennesker på flugt verden over, synes mere relevante end nogensinde.

Carsten Bagge Laustsen, lektor i statskundskab, og forfatter til flere bøger om Hannah Arendts tanker, vil komme og gøre os meget klogere på hendes tanker om ondskab og totalitarisme og deres relevans for nutiden. Herefter vil skuespiller Ina-Miriam Rosenbaum og instruktør Rhea Leman tale sammen om, hvordan det har været at arbejde med Hannah Arendt på scenen, og Ina-Miriam vil fortolke Arendts ondskabsbegreb gennem udvalgte performances.

Så tag dine venner under armen og kom glad til en fejring af både fredag og d. 13 i én, hvor vi sammen skal blive meget klogere på ondskabens væsen samtidig med at vi skåler i drinks og andet godt der naturligvis flyder fra Husets bar! Dørene åbner kl. 18:45 og vi glæder os simpelthen så meget! Dørene åbner 18:45, og ligeså gør baren.

VI SES!

PROGRAM
18:45: Dørene til Stardust åbner
19:30: Carsten Bagge Laustsen fortæller om Arendts tanker
20:15: Pause
20:30: Samtale og performance med Ina-Miriam Rosenbam og Rhea Leman
21:15: Hygge!

Bemærk at salonen foregår i lokalet Startdust på 2. sal i Huset KBH!

//Litteratursalonen Esther//

13.03 Kl. 19.30 / Dør Kl. 18.45
Litteratursalonen Esther
Stardust